Den perfekta studioblixten

Den perfekta studioblixten
Wireless flash 007

Tydlig bakgrundsbelyst display gör det enkelt att arbeta med blixten även i en mörk studio.

Det råder inget tvivel om att detta är vår favorit när det gäller studioljus. Denna blixt är kraftfull, lätt att bära (1,5 kg) och väldigt allsidig med standarddishen som har ett diffuserande avtagbart glas, som följer med som standard.

Det är en kompakt ljuskälla, vilket gör att om du har reflekterande ytor i motivet minskar risken för oönskade reflexer anmärkningsvärt, jämfört med om du använder en softbox eller ett paraply. Dessutom utgör blixten med standarddish ett litet vindfång och kan enklare stå stadigt om det blåser lite.

För dig som har en hemmastudio är det praktiskt att slippa sladdar och att det går lätt att ta fram och plocka undan grejerna. Likaså om man enkelt vill plocka med sig blixtarna ut på fältet.

Bra för både amatörer och proffs

Drömblixt1

Perfekt att ta med utomhus och smidigt att slippa sladdar i studion.

Det är vår uppfattning att detta är en verklig höjdare för amatörer som har en vettig budget och alla de allsidigare proffsen som vill ha en smart studioutrustning som går snabbt att plocka med sig ut på jobb.

Batterierna räcker väldigt länge och är utbytbara. Man kan alltså skaffa extra batterier för längre arbetspass.

Vi har själva inte räknat, men tillverkaren uppger att batterierna ska klara 500 blixtar på full styrka. Det tror vi på. I normalfallet kan man alltså lätt arbeta med blixtarna minst en halv dag i taget. Batteriet laddas på 6 timmar med överhettningsskydd och på halva tiden utan.

Det är inte ofta man behöver hela styrkan på denna kraftfulla blixt, men den är ju högst portabel och om man ska tävla med solen kommer kraften väl till pass.

Välj mellan Bowens och Elinchrom tillbehör

Wireless flash handtag 008

Stativfästet är utformat som ett handtag med fäste för stativ under.

Blixtarna finns i två utföranden, ett med Bowensfattning, en med Elinchromfattning. Vi gillar Bowens fattning något bättre, men om du redan har tillbehör för Elinchrom bör du överväga den modellen, som heter nFlash E680 A. Annars är de flesta tillbehören som vi tillhandahåller utrustade med Bowensfattning. Det finns även adaptrar åt båda hållen.

Blixten har inbyggd mottagare för 2.4G fjärrstyrning och levereras i kit med alluminiumväska, sändare som passar blixtskon på din kamera, standarddish, diffuseringsskiva och batteriladdare.

Blixten har ett mycket praktiskt stativfäste som är utformat som ett handtag. Man tar ur sprinten i botten på handtaget och använder för att skruva fast det i studiostativet. Blixten kan även fästas på ett vanligt kamerastativ, vilket är en fördel att kunna göra. Är man utomhus och det är lite blåsigt är kamerastativ stadigare och om blixten ska stå i ett lutande plan, exempelvis en backe så kan benen på ett kamerastativ justeras så att blixten står rakt och stadigt.

Batteriet tas ur för laddning och kan bytas.

Batteriet tas ur för laddning och kan bytas.

Batteriet sitter upptill. Man laddar själva batteriet, vilket gör det möjligt att ha ett batteri på laddning samtidigt som man arbetar. Beställ ett extra batteri via e-post, om du vill kunna arbeta hela dagar med blixten.

Kontrollerna är enkla att förstå och det är inte svårt att justera ljuset. Det finns en modelleringslampa inbyggd, men den har bara två lägen – av och på.

Vi tycker denna blixt är ett kap eftersom den är tillgängligt för nästan samma slant som toppmodellerna av vanliga kamerablixtar i de ledande kameraleverantörernas sortiment.