HDR gatufoto på frihand

HDR gatufoto på frihand

Kan man plåta äkta HDR på frihand? Ja, faktiskt. Speciellt om du kan ställa kameran på automatisk gaffling, då kameran tar två eller tre bilder med olika exponering i rask takt.

Bilden upptill är fotograferad på frihand i Hongkongs bästa cha siu restaurang, med en Leica D-Lux 5 och automatisk gaffling. Men jag har bara använt två av exponeringarna.

Programmet jag använt är Photomatix med förinställningarna för Kreativt, som gett den här effekten. Kom ihåg att du måste klicka i Visa inställningarna för deghosting när du sammanfogar exponeringarna.

Fuskvarianten är den nedre bilden, en nattlig trafikincident, som är tagen i Raw. Jag ha mörkat ner högdagrar och vita delarna och gjort skuggpartierna ljusare. Dessutom har jag ökat briljans och kontrast för att inte bilden ska bli fadd.

Se mer om hur jag gör HDR-bilder här.

SHENZHEN TRAFIC INCIDENT